HTML Sitemap, Este important pentru SEO?

Articol publicat în data de , de . Titlu articol: HTML Sitemap, Este important pentru SEO?, publicat în categoria , ,

HTML Sitemap, Hărți HTML

HTML Sitemap, este important pentru SEO? Hărțile HTML, sunt foarte importante pentru SEO și experiența cu utilizatorul. Iată câteva motive pentru care ar trebui să aveți o astfel de pagină în website-ul Dvs.

  • O hartă îi ghidează pe vizitatorii site-ului dvs. către locul unde doresc să ajungă.
  • Este locul în care se orientează dacă nu au găsit ceea ce caută în meniurile derulante.

Dincolo de a-i ajuta pe vizitatorii dvs. să navigheze pe website, care ar trebui să fie principalul obiectiv al oricărui efort de marketing, există multe alte motive pentru a utiliza o hartă a site-ului.

În primul rând, este important să înțelegem că există două tipuri de hărți:

  • Hărți de site XML
  • Hărți de site HTML

Ce sunt și importanța hărților HTML

Hărțile de website-uri XML, ajută motoarele de căutare și păianjenii (crawlerele), să descopere paginile de pe website-ul dvs.

Aceste hărți de website oferă motoarelor de căutare adresele URL ale unui site web și oferă o hartă completă a tuturor paginilor de pe un website.

Acest lucru ajută motoarele de căutare să acorde prioritate paginilor pe care le vor accesa.

Există informații din HTML sitemap, care arată frecvența schimbării paginii pe un URL față de altele pe site-ul respectiv, dar este puțin probabil ca acest lucru să aibă vreun efect asupra clasamentului.

Utilitatea hărților XML

O hartă XML, este foarte utilă pentru website-urile mari. Altfel, păianjenii (crawlerele) ar culege informațiile de pe website, foarte greu.

O hartă XML este o modalitate bună pentru ca un motor de căutare să își construiască lista de pagini pe care dorește să le servească în rezultatele organice.

Hărți XML

Ce sunt hărțile HTML?

Hărțile HTML servesc în mod evident vizitatorilor website-ului. Hărțile includ fiecare pagină de pe website. Acestea conțin pagini principale și pagini secundare, sau subpagini.

O hartă HTML este doar o listă cu link-uri, către paginile din website. Un exemplu aveți pe website-ul nostru, la secțiunea Sitemap.

Aceasta este o oportunitate excelentă de a crea o anumită ordine în website, așa că merită să depuneți efortul.

De ce ar trebui să utilizăm hărți HTML

În timp ce este posibil să utilizați deja o hartă XML – și unii insistă că o hartă HTML nu mai este necesară – iată câteva motive pentru a adăuga (sau păstra) o hartă HTML.

Website-ul dvs. va crește ca dimensiune. Structura de link-uri va fi mult mai mare și se vor putea aplica strategii SEO, mult mai bune.

Puteți adăuga un HTML sitemap, la un magazin de comerț electronic cu mai multe departamente. În acest mod vă puteți extinde portofoliul de produse.

Hărțile HTML funcționează într-un mod similar cu o hartă de tip magazin sau centru comercial.

Harta site-ului este o modalitate excelentă pentru persoana care întreține website-ul. Se poate face un bilanț al fiecărei pagini și se poate asigura că are pagina principală undeva pe website.

Acesta este directorul pentru utilizatorii care nu pot găsi paginile pe care le caută în altă parte pe site și ca ultimă soluție, acest lucru ar trebui să îi ajute să ajungă acolo.

O hartă HTML, servește ca manager de proiect

Gândiți-vă la harta HTML ca la un model de arhitectură pentru site-ul dvs. web.

Harta site-ului devine un instrument de management al proiectului. Supraveghează structura și conexiunile dintre pagini și subpagini.

De asemenea, este o funcție de forțare pentru a vă asigura că aveți o ierarhizre și o taxonomie curată pentru website. Un HTML sitemap, este ca un program zilnic bine organizat.

După cum știe orice persoană ocupată, există o mare diferență între o agendă în care fiecare ședință a apărut la întâmplare sau cele care sunt tematice și organizate pe intervale de timp.

În ambele cazuri, o agendă este în continuare o agendă, dar una organizată este mult mai utilă pentru toată lumea.

Evidențiați scopul site-ului web, cu HTML Sitemap

Ca document bazat pe conținut, harta HTML servește ca o modalitate de a defini în continuare valoarea specifică a website-ului dvs.

Îmbunătățiți acest avantaj folosind SEO, pentru a identifica cuvintele cheie unice și relevante pe care le includeți pe harta site-ului.

Textul ancoră este o modalitate excelentă de a crea relevanță pentru cuvinte cheie. Un HTML sitemap, este o alternativă ușoară pentru a utiliza textul ancoră, la cuvintele sau expresiile promovate.

Accelerați activitatea crawlerelor de căutare a conținutului

Vrem să ajutăm motoarele de căutare în orice mod putem și să preluăm controlul acolo unde este posibil.

În timp ce o hartă XML este doar o listă pentru crawlere, linkurile HTML sunt de fapt modul în care ne putem promova expresiile cheie importante.

Harta HTML vă ajută să atrageți atenția asupra acelui conținut punând accentul pe cele mai importante pagini ale site-ului dvs. De asemenea, puteți trimite versiunea text a hărții sit-ului dvs. către Google.

HTML Sitemap, măriți vizibilitatea în motoarele de căutare

Pentru unele website-uri, Google și alte motoare de căutare nu pot indexa tot conținutul.

De exemplu, dacă aveți un link pe una dintre paginile dvs., către o altă pagină secundară, roboții de căutare pot alege să urmeze linkul respectiv.

Boții vor să verifice dacă legătura are sens, relevanță. Cu toate acestea, se poate ca boții să nu revină niciodată pentru a continua indexarea paginilor rămase.

Harta HTML poate direcționa acești boți pentru a obține întreaga imagine a website-ului dvs.