Securitate WordPress
INFORMAȚII ARTICOL
SECURITATE WORDPRESS
Securitate WordPress, modul în care putem evita persoanele certate cu legea! Uneori, ai nevoie doar de câteva sugestii pentru a merge mai departe cu un concept.
În acest caz, dorim să vă dăm câteva sfaturi despre cum să avem un website bine securizat.
Rețineți că acestea sunt doar câteva sugestii din multe care vă vor ajuta să vă păstrați utilizatorii și datele în siguranță.
Pentru o discuție mai aprofundată, wom reveni cu un articol în care să explicăm mai în detaliu ce înseamnă securitate WordPress.
Indiferent de domeniul de activitate al website-ului Dvs., dacă folosiți platforma WordPress, ar trebui să urmați câteva sfaturi legate de securitate WordPress.
Acestea sunt serviciile de bază care se pot aplica website-ului Dvs. și sunt absolut obligatorii.
Securitate WordPress, Utilizați un certificat SSL
Nu are importanță dacă website-ul nostru folosește plata cu cardul sau nu. De asemenea, nu trebuie să ignorați instalarea SSL, dacă nu aveți utilizatori care se înregistrează pe website-ul Dvs. Actualmente, este obligatoriu să utilizați un certificat SSL.
Certificatul SSL, permite vizitatorilor să aibă o conexiune sigură între browser și site-ul dvs. Certificatele SSL, sunt de două feluri:
- Certificate SSL, gratuite, cum ar fi certificatele de la Let’s Encrypt
- Certificatele plătite. De exemplu Comodo, RapidSSL, GeoTrust și multe alte companii care oferă certificate SSL
Certificatele SSL gratuite oferă o securitate WordPress, minimă și se pot folosi pe orice model de website. Certificatele SSL plătite, pot varia la preț. Unele companii chiar au prețuri foarte mari.
Cele mai scumpe certificate SSL, vor oferi, de asemenea, protecție împotriva fraudei pentru a vă asigura că tranzacțiile dvs. sunt protejate.
Instalare Let’s Encrypt, pe serverul Dvs.
În mod normal, orice companie de hosting ar trebui să vă ofere posibilitatea instalării unui certificat SSL, gratuit.
În cazul în care compania Dvs., de hosting nu vă oferă această oportunitate, care de altfel este gratuită, atunci va trebui să instalați Dvs. Acest lucru ne ajută la securitate WordPress.
Instalarea se poate face doar dacă aveți un server dedicat, un VPS, sau aveți acces în consola Linux. Rulați comanda de mai jos în consolă:
/scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider
După ce ați instalat furnizorul Let’s Encrypt, trebuie să schimbați furnizorul SSL automat în Let’s Encrypt. Pentru rezolvarea problemei accesați urmați pașii următori:
- Logare în cPanel/WHM
- Mergeți la opțiunea Service Configuration
După accesarea meniului „Manage Service SSL Certificates”, bifați toate cele patru opțiuni:
- Calendar, cPanel, WebDisk, Webmail, and WHM Services
- Dovecot Mail Server
- Exim (SMTP) Server
- FTP Server
După care click pe opțiunea „Browse Certificate” și apoi opțiunea „Use Certificate”.
La final, va trebui să accesați opțiunea „Install”.
În pasul următor, va trebui să înlocuim „Self Signed Certificates” cu certificatul „Let’s Encrypt Certificates”. După ce ați instalat certificatul auto-semnat, executați următoarea comandă pentru a verifica certificatele SSL, pe serverul Dvs.:
/usr/local/cpanel/bin/checkallsslcerts
Certificatele SSL auto-semnate, vor fi înlocuite cu un certificat valid. După ce este completat, puteți accesa WHM cu numele de gazdă https: // numedomeniu sau IP: 2087.
Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, contactați departamentul nostru de asistență.
Securitate WordPress, Utilizarea autentificării cu doi factori
Una dintre cele mai simple modalități de atac de către hackeri, este prin pagina de acces a sistemului. În primul rând va trebui să folosim parole complicate, nu „vasilica22”. Platforma WordPress, ne oferă acestă posibilitate, adică să generăm parole.
Utilizarea autentificării în doi factori creează o verificare secundară a persoanei care se conectează pentru a se asigura că sunt legitime.
Acest lucru se face de obicei cu un dispozitiv mobil sau printr-o aplicație de autentificare precum Google Authenticator.
Puteți instala autentificarea în doi factori cu pluginuri WordPress, sau prin opțiuni în interfața de găzduire.
De exemplu, cPanel oferă o autentificare cu doi factori care poate fi verificată cu un smartphone. Este excelent pentru securitate WordPress!
Utilizarea autentificării în doi factori va ajuta la prevenirea intrușilor datorită parolelor ușor de spart, pe care oamenii le folosesc adesea.
Utilizați un serviciu de securitate sau un plugin
S-ar putea să credeți că website-ul Dvs., sau parola folosită este perfectă dar, este cel mai bine să aveți mai multă siguranță.
Vă recomandăm să utilizați un serviciu de securitate WordPress, sau un plugin care vă ajută să vă asigurați platforma WordPress.
Destul de des, aceste servicii includ nu numai monitorizare 24 de ore, ci și servicii de rezervă integrate pentru a vă securiza website-ul.