Ochiul dominant, ce este și cum îl puteți descoperi în câțiva pași simpli

Articol publicat în data de , de . Titlu articol: Ochiul dominant, ce este și cum îl puteți descoperi în câțiva pași simpli, publicat în categoria

Ochiul dominant, ce este și cum îl puteți descoperi în câțiva pași simpli. Știați că aveți un ochi dominant mai puternic decât celălalt? Este cât se poate de adevărat. A venit timpul să cunoașteți aceste coridoare vizuale mult mai bine.

Mulți oameni au un ochi dominant sau un ochi care îndeplinește mult mai multe sarcini decât celălalt.

Chiar dacă vă uitați într-un ecran în timp ce citiți acest articol de blog, vă folosiți inconștient de ochiul dominant mai mult pentru aceste informații surprinzătoare și noi. Vă puteți găsi cu ușurință ochiul dominant în timp ce utilizați o cameră, un telescop sau un microscop.

De ce apare ochiul dominant?

Este mai probabil să cunoașteți un ochi dominant folosit destul de des în sport sau alte situații asemănătoare. S-ar putea să vă aflați în dilema faptului că ochiul dominant are o claritate și o viziune mai bune decât celălalt ochi, dar nu este adevărat.

Da, funcționează mai mult decât celălalt, dar asta nu înseamnă că este mai bun în viziune. Și, de asemenea, nu există o culoare dominantă a ochilor mai semnificativă decât altele. De asemenea, nu înseamnă că ochiul dominant nu necesită ochelari de vedere, deoarece modificările pot apărea la orice ochi.

Un ochi dominant înseamnă pur și simplu că acest ochi este mai bun și mai rapid în transferul de informații în cortexul vizual al creierului decât celălalt. Cortexul e cea mai mare parte a creierului responsabilă de procesarea vizuală a informațiilor.

Cortexul este alcătuit din benzi de neuroni care răspund părtinitor la „mesajele” transmise de la un ochi sau altul. E doar părtinirea pentru unul care determină dominanța ochiului, nu claritatea vizuală a fiecărui ochi.

De unde știm ce ochi preferă cortexul?

Ochiul pe care cortexul îl alege are mai multe conexiuni neuronale cu creierul decât cel nedominant.

Cu toții avem un ochi dominant, chiar dacă abia observăm vreo diferență. Puteți avea un singur ochi dominant ce funcționează mai bine în vizualizarea lucrurilor. La fel de bine puteți avea ambii ochi dominanți în sarcinile lor vizuale particulare. În acest caz vorbim despre un caz de dominație oculară mixtă.

Cum să-ți găsești ochiul dominant?

Așa cum am menționat mai devreme, vă puteți găsi ochiul dominant uitându-vă printr-o cameră sau un telescop. Dar, uneori s-ar putea să nu fie clar să identificăm ochii dominanți, așa că, pentru toate persoanele curioase, avem o soluție.

Dacă sunteți cu adevărat în căutarea ochiului dominant, mai multe teste oculare specifice vă pot ajuta să îl găsiți cu ușurință. Sau chiar mai bine, puteți efectua un test ocular pentru a vă înțelege și mai bine ochiul.

Dacă acest lucru nu este util, puteți încerca testul Miles de mai jos, care este adesea considerat destul de eficient în identificarea ochiului dominant.

Urmați pașii de mai jos:

  1. alegeți orice obiect, cum ar fi un ceas sau o pictură pe perete, care este plasat la patru până la cinci metri distanță de dvs.;
  2. aduceți-vă ambele mâini în față. Suprapuneți degetele și uniți vârful degetelor mari unul cu celălalt pentru a crea un spațiu triunghiular între mâini;
  3. ridicați mâinile și plasați-le pe „țintă”. Uită-te prin golul în formă de triunghi format de degete și vei putea vedea obiectele destul de clar;
  4. comutați între ochi, menținând aceeași postură a mâinilor. Privirea printr-un singur ochi evidențiază obiectul și mai bine. Cu celălalt ochi închis, comutarea vă va face să vă simțiți ca și cum obiectul ar fi fost deplasat sau ascuns de vederea dvs.

Rezultate: ochiul deschis care este deschis singur și vă permite să vedeți obiectul este ochiul dvs. dominant. Pe de altă parte, ochiul care se confruntă cu probleme în a vedea obiectul este acel ochi nedominant.

Dacă niciunul dintre ochii închiși nu are ca rezultat o imagine în care obiectul este centrat, este posibil să aveți o dominanță oculară mixtă.

Care este beneficiul ochiului dominant?

Un ochi dominant are mai multe beneficii odată ce îl identificați.

Ochiul dominant îi ajută în mod semnificativ pe fotografi atunci când utilizează o cameră. Trebuie doar să vă uitați prin ochiul dominant spre a obține alinierea perfectă a unor fotografii care mai de care mai reușite.

Mulți fotografi sunt obișnuiți automat să știe cu care ochi se simt mai confortabili. Fotografia cu ochiul dominant implică plasarea acestuia în centrul imaginii spre a da impresia că ochii urmăresc privitorul.

Cu toate acestea, trebuie verificat pentru a vedea dacă utilizați ochiul dominant. Ochiul non-dominant afișează câteva detalii ușor deplasate lateral sau în afara cadrului.

Avantajele cunoașterii ochiului dominant pot fi evidențiate și la operațiile de corectare a vederii. Dacă urmează un tratament Monovision, de obicei ochiul dominant este corectat deoarece este mai puternic decât celălalt.

Ochiul nedominant este utilizat pentru tratarea vederii de aproape, oferind un echilibru între ambii ochi și permițând o viziune excelentă pe distanțe multiple. Este același caz ca pentru operația de cataractă. În aceste situații, chirurgii aleg ochiul dominant în timp ce stabilesc distanța vizuală.

Care este dezavantajul la ochiul dominant?

Nu aveți niciun defect de vedere de la un ochi dominant sau non-dominant. Atâta timp cât există un caz pentru diferența puternică dintre ochi, un ochi puternic dominant poate afecta celălalt ochi și pentru alte condiții vizuale.

Stări oculare cum ar fi ambliopia (o tulburare a vederii, cunoscută și sub numele de ochi leneși) și strabismul (tulburare oculară unde ochii nu privesc în aceeași direcție în același timp) sunt astfel de exemple.

Rezultă afecțiuni oculare, deoarece un ochi transmite semnale vizuale mai puternice decât celălalt. Astfel, ochiul non-dominant devine și mai slab în timp, pe măsură ce creierul se obișnuiește cu semnalele sale vizuale din ce în ce mai puțin.

Acest tip de fenomen poate duce la ochiul mai slab care se întoarce fie spre interior, fie spre exterior, oferindu-vă ochi nealiniați.

Tulburările oculare, cum ar fi ambliopia, pot fi tratate folosind un plasture pe ochiul dominant pentru a-l întări pe celălalt, în stadii incipiente. Țineți cont de faptul că ambliopia se dezvoltă în cea mai mare parte în perioada copilăriei.

Copiii pot fi ușor instruiți să se bazeze mai mult pe ochiul lor mai slab decât pe celălalt.

Concluzie

În general, ochiul dominant nu înseamnă nici un prejudiciu pentru vederea dvs. de zi cu zi. Pe de altă parte, cunoașterea ochiului dominant se poate dovedi benefică în sport, fotografie sau studiul științei. Ochii tăi sunt aliniați cu precizie și nu observi superioritatea ochiului dominant față de cel nedominant? Atunci, este în mare parte un fapt interesant pe care îl poți împărtăși la o petrecere.

De asemenea, poți discuta cu prietenii și despre beneficiile oferite de unele servicii SEO sau de web design. Dacă și tu ești în căutarea unei agenții de optimizare SEO, ai ajuns în locul potrivit. Tot ce trebuie să faci este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp!